Jens Fänge

07 feb 01 apr 2018

I de stora salarna inleds vårsäsongen med den svenska konstnären Jens Fänges utställning "Drömmarna". Bonniers Konsthall visar den hittills största presentationen med konstnären. Jens Fänge arbetar med måleri och assemblage som förvandlar utställningsrummen till scenografiska miljöer. I verken möter vi labyrintiska och drömlika rum. Motivtapeter blir en fond där målningar placeras i målningen och där motiv återkommer.

Läs mer

Peter Liversidge

07 feb 04 mar 2018

Den brittiske konstnären Peter Liversidge gästar konsthallen med performance, interventioner och andra verk under hela året. Inledningsvis presenteras en utställning med utgångspunkt i Liversidges Proposals. Förslagen är ställda till Bonniers Konsthall och representerar en konstnärlig metod som bjuder in till dialog. Några förslag är omöjliga att realisera, men inte alla. Vad är möjligt? Vad kan Bonniers Konsthall genomföra?

Läs mer

Artists’ Film International

07 feb 04 mar 2018

Artists' Film International är ett nätverk av konstinstitutioner från olika delar av världen initierat av Whitechapel Gallery i London 2008. Varje medverkande institution väljer utifrån ett gemensamt tema ett filmverk av en konstnär som befinner sig i ett relativt tidigt skede av sitt konstnärskap. 2018 års tema är ”Sanning” och Bonniers Konsthall har bjudit in John Skoog som deltar med filmen ”Shadowland”.

Läs mer