Visa tidigare 2018

Aktuella utställningar i Januari

BILDEN AV KRIG

04 Tors

Välkommen på Babytorsdag med barnvagnsvisning. Visningen riktar sig till föräldrarna och sker i lugnt tempo där barnljud är helt tillåtna. Vi avslutar med något kul för de små – en sångstund i lekhörnan i Biblioteket!

Ordinarie 100 kr, student/pensionär 80 kr. Gratis för medlemmar. Begränsat antal platser.

Köp biljett

 

07 Sönd


Följ med på en fördjupande visning av utställningen med en av våra konstguider. Varje söndag kl 14.  Ordinarie 100 kr, student/pensionär 80 kr. Gratis för medlemmar. Begränsat antal platser. Ingen förhandsbokning. Biljetter kan köpas från kl. 11.30 samma dag i konsthallens reception.

10 Onsd

Vilka skyldigheter och rättigheter har den som avbildar och den som avbildas? Kring denna frågar kretsar den sista delen i Bonniers Konsthalls programserie kring utställningen Bilden av krig. Inbjudna gäster för kvällen är Helen Frowe, professor i filosofi, och Cecilia Sjöholm, professor i estetik. Samtalet modereras av Theodor Ringborg, curator på Bonniers Konsthall. Språk: engelska.

Helen Frowe är professor i filosofi och Wallenberg Academy Research Fellow vid filosofiska institutionen vid Stockholms universitet där hon leder Stockholm Centre for the Ethics of War and Peace. Hennes huvudsakliga forskningsområde behandlar etik i krig och fred. Frowes senaste publikation är boken Defensive Killing(Columbia University Press, 2015).

Cecilia Sjöholm är professor i estetik vid institutionen för kultur och lärande på Södertörns högskola. Hon är författare till ett stort antal böcker och artiklar om konst och filosofi och har senast gett ut Doing Aesthetics with Arendt: How to See Things.

Pris 100 kr, 80 kr för studenter och pensionärer. Gratis för medlemmar. Inte medlem? Bli medlem här! Du kan även bli medlem via konsthallens reception.

Köp biljett
 
Bild: Till vänster Helen Frowe (foto: Francis Pullen) och till höger Cecilia Sjöholm.

 

13 Lörd

Konstnärer visar konst är ett subjektivare visningsformat med oväntade och ofta lite mer personliga perspektiv och intryck. För dagen står konstnären och hedersdoktorn Britta Marakatt-Labba som värd. Marakatt-Labba arbetar framför allt med textilt broderi, akvarellmålning och litografier med motiv som anknyter till samisk kultur. Hon har illustrerat ett stort antal böcker och också varit kostymör och scenograf. Hennes textilkonstverk från 2003–07 med motiv ur samisk historia visades på Documenta 14 i Kassel 2017.

Ordinarie 100 kr, student/pensionär 80 kr. Gratis för medlemmar. Begränsat antal platser. Inte medlem? Bli medlem här! Du kan även bli medlem i konsthallens reception.

Boka biljett

 

14 Sönd
Martha Rosler. Innovation, 2008. Tack till konstnären och Nagel-Draxler, Berlin.

Den sista dagen med utställningen Bilden av krig erbjuder vi visningen 15 minuter konst varje heltimme, start kl 12, 13, 15 och 16. Fri entré!

15 minuter konst är vår korta visning menad att ge en snabb koll på utställningen. Hålls av en av våra kunniga konsthallsvärdar.

SISTA CHANSEN! Kl 14 kan ni följa med på En timme konst – en fördjupande visning av utställningen med en av våra konstguider. Ordinarie 100 kr, student/pensionär 80 kr. Gratis för medlemmar. Begränsat antal platser. Ingen förhandsbokning. Biljetter kan köpas från kl. 11.30 samma dag i konsthallens reception.

Aktuella utställningar i Februari

Jens Fänge, Peter Liversidge, Artists’ Film International

Aktuella utställningar i April

Jens Fänge, Ellen Gallagher och Edgar Cleijne

Aktuella utställningar i Maj

Ellen Gallagher och Edgar Cleijne

Aktuella utställningar i Juni

Ellen Gallagher och Edgar Cleijne

Visa 2019