Torbjørn Rødland, Fifth Honeymoon

13 mar 02 jun 2019

Utställningen Fifth Honeymoon med Torbjörn Rødland består till största del av nya fotografier och en film, kompletterat av ett mindre urval av äldre arbeten. Rødlands precisa fotografiska kompositioner, stilleben, porträtt och detaljer av mänskliga kroppar, är motsägelsefulla. På en gång välbekanta och främmande, vackra, ibland lätt erotiska och samtidigt lite motbjudande.

Läs mer

MBDS 2018, Liva Isakson Lundin och Linnéa Sjöberg

13 mar 14 apr 2019

Maria Bonnier Dahlins stiftelse delar årligen ut stipendium till unga svenska konstnärer för att stötta dem i deras arbete. Liva Isakson Lundin och Linnéa Sjöberg är mottagare av 2018 års upplaga av Maria Bonnier Dahlins stiftelses stipendium.

Läs mer

Artists’ Film International

13 mar 16 jun 2019

​Under 2019 fortsätter Bonniers Konsthall att visa det internationella filmprogrammet Artists' Film International (AFI) i konsthallens nya filmrum, Salong 1. Fler än 17 stycken konstitutioner från öst till väst deltar i nätverket och varje medverkande institution väljer utifrån ett gemensamt tema ett filmverk av en konstnär som befinner sig i ett relativt tidigt skede av sitt konstnärskap.

Läs mer

Luna Scales

02 maj 16 jun 2019

I verket Physical Status Report ligger konstnären Luna Scales naken med huvudet lutat mot handen. Hennes pose vittnar om årtusenden av konsthistoria då kvinnor sedan urminnes tider har avbildats på det här sättet. Under bilden framträder en text hämtad från danska myndigheters utlåtande om konstnärens fysiska tillstånd i vilken hennes kropp beskrivs och bedöms. Scales föddes med en muskelsjukdom och hennes muskler överansträngs lätt. Utredningen ställer frågor kring Scales duglighet. Beskrivningarna och bedömningarna av hennes kropp handlar om vad den kan och inte kan: Kan hon arbeta? Behöver Scales assistans?

Läs mer