Artists’ Film International del II

25 apr 10 jun 2018

Artists’ Film International är ett nätverk av konstinstitutioner från olika delar av världen initierat av Whitechapel Gallery i London 2008. Varje institution väljer utifrån ett gemensamt tema ett filmverk av en konstnär som befinner sig i ett relativt tidigt skede av sitt konstnärskap. 2018 års tema är Sanning och hela filmprogrammet kommer att presenteras i fyra delar under året. Det här är den andra delen i utställningsserien.

Läs mer

Edgar Cleijne och Ellen Gallagher – Better Dimension

25 apr 03 jun 2018

Bonniers Konsthall presenterar den första utställningen i Sverige med amerikanska konstnären Ellen Gallagher. Gallagher skapar bildmässiga installationer som erbjuder betraktaren att reflektera över en alternativ historieskrivning och tillvaro. Utställningen, Better Dimension (Bättre dimension), innehåller tre omfattande filminstallationer i samarbete med holländska konstnären Edgar Cleijne.

Läs mer

Siri Berg, Ett liv i färg

09 maj 10 jun 2018

Siri Berg (född i Stockholm 1921) har sedan 60-talet arbetat med en geometrisk abstraktion som är strängt reducerad och samtidigt rik på variation och visuella överraskningar. Berg är bosatt i New York sedan 1939 och det var där hon först uppmärksammades i samband med minimalismens genombrott. I soloutställningen Ett liv i färg ges en chans att se en koncentrerad presentation av hennes abstrakta måleri.

Läs mer