Integritetspolicy

Om hantering av personuppgifter

Bonniers Konsthall behandlar dina personuppgifter i enlighet med EU:s nya dataskyddsdirektiv General Data Protection Regulation, GDPR, som börjar gälla i Sverige från den 25 maj. Vi strävar efter att minimera mängden personuppgifter som vi samlar in.

Läs mer om EU:s nya dataskyddsdirektiv GDPR här.

Information till allmänheten

Dina personuppgifter används enbart för att fullgöra vårt berättigade intresse av att informera om Bonniers Konsthalls verksamhet och program via konsthallens officiella kommunikationskanaler (webbplats, utskick och i sociala medier).

Information till nyhetsbrevsprenumeranter

Dina personuppgifter används enbart för att fullgöra vårt berättigade intresse av att informera om Bonniers Konsthalls verksamhet. Personuppgifter förvaras säkert och delas ej med tredje part. Du kan närsomhelst kontakta oss för att uppdatera eller ta bort din personliga information genom att mejla till info@bonnierskonsthall.se eller klicka på “avregistrera mig från detta utskick” i nyhetsbrevet. Väljer du att avsluta prenumerationen raderas dina uppgifter. Personuppgifter sparas i vårt register fram tills att du väljer att avsluta prenumerationen.

Information till särskilda intressenter

Dina personuppgifter används enbart för att fullgöra vårt berättigade intresse av att informera om Bonniers Konsthalls verksamhet. För att kunna delge särskilda intressentgrupper information om vår verksamhet (t.ex. nyhetsbrev, pressmeddelanden, vernissageinbjudningar) behöver vi personuppgifterna. Behandlingen är nödvändig för nå ut med utskick av nyhetsbrev, vernissageinbjudningar eller pressmeddelanden till särskilda intressentgrupper. Personuppgifter sparas i vårt register fram tills att du väljer att avsluta prenumerationen.

Information till medlemmar

Bonniers Konsthall sparar endast personuppgifter kring medlemmar som behövs för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap. Vi behöver ditt namn, din adress och en e-postadress för att kunna skicka medlemsinfo, vernissageinbjudningar samt medlem- och nyhetsbrev till dig. Personuppgifter förvaras säkert i vårt medlemsregister och delas ej med tredje part. Du har alltid rätt att begära att Bonniers Konsthall tar bort eller korrigerar informationen om dig eller att avsluta ditt medlemskap.

Information om webbutiken

Bonniers Konsthall sparar dina personuppgifter för att kunna hantera ditt köp enligt den lagliga grunden fullföljning av avtal. Uppgifter som namn, postadress och telefonnummer är behandlingar som utförs vid till exempel leveranser och reklamation. Lagringstiden sker i regel enligt bokföringslagen. Du kan alltid begära att vi tar bort dina uppgifter från vårt register. Om personuppgifterna inte lämnas kan vi tvingas att neka dig köpet.

Hur tar jag bort personuppgifter?

Du kan närsomhelst kontakta oss för att uppdatera eller ta bort din personliga information genom att maila till info@bonnierskonsthall.se Du har även rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig.

Har du ytterligare frågor om hantering av personuppgifter så hör gärna av dig till personuppgiftsansvarig på Bonniers Konsthall, Karin Axelsson karin.axelsson@bonnierskonsthall.se

Ansvarig

Personuppgiftsansvarig för organisationens insamling av personuppgifter är Bonniers Konsthall, org.nr: 969715-1927, med adress Torsgatan 19, 113 21 Stockholm.

Bonniers Konsthalls integritetspolicy är ett levande dokument och innehållet kan komma att ändras. Den senaste versionen finns alltid här på webbplatsen. Publicerad 2018-05-22.