KURS: Vad är samtidskonst?

KURSLEDAREN HAR ORDET

Den västerländska konsten har sedan antiken länkat samman idéer om konst med den sinnliga skönhetsupplevelsen. Men konstens relation till skönhet har inte alltid varit entydig och i med modernismen revolterade många konstnärer mot de klassiska skönhetsidealen. Inte minst dadaisterna som vid första världskrigets utbrott gjorde den anti-estetiska konsten till sitt främsta uttryck, som ett svar på krigets brutalitet. Inom ramen för denna föreläsningsserie tittar vi närmare på den konst som står i dialog med sin samtid och hur den påverkas av och själv påverkar den politiska, psykologiska och sociala kontext inom vilken den skapas.

Alessandra Di Pisa

Under två tillfällen får du lära känna samtidskonsten med avstamp i frågeställningen – Hur påverkar samtiden konsten och hur kan konsten påverka sin samtid? I kursen ingår föreläsningar, diskussion och guidad visning av utställningen Bilden av krig. Du får även poesiantologin vi gjort till utställningen. Vi bjuder på något lättare att äta och dricka.

För frågor kontakta program@bonnierskonsthall.se Anmäl dig här.

Kursdatum: Ons 8 och 29 november kl. 17.30–19.30

Plats: Bonniers Konsthall

Pris: Medlemmar 850 kr. Ordinarie 1200 kr.

Inte medlem? Bli medlem här. Du kan även bli medlem och anmäla dig till kursen via konsthallens reception.

Föreläsare: Alessandra Di Pisa, konstnär & Universitetsadjunkt i visuell kommunikation och gestaltning vid Linköpings Universitet.