26 apr 2017

SLUTSÅLT! Rymden i konsten och konsten i rymden

ONSDAG 26 APRIL KL. 18-20

Välkommen på den sista delen i programserien kring utställningen Lost in Space. Denna onsdag fokuserar på rymden ur ett konstperspektiv. Det blir en kväll fylld av diskussion, elektronisk musik och barhäng.

Självklart kan du även se utställningen Lost in Space med Susan Philipsz som har fri entré. Eller ta något gott att äta och dricka i baren då bistron håller öppet ända till kl 20.

I sin utställning på Bonniers Konsthall har Susan Philipsz valt att utgå från rymdoperan Aniara. Sedan ungdomsåren har Susan Philipsz intresserat sig för science fiction-genren och hon har gjort flera konstverk med rymden som tema. Vad betyder det för kreativiteten och skapandet att placera en tanke i rymden? Hur har rymden gestaltas inom konsten och kulturen? Vad har science fiction-genren betytt?

Under kvällen diskuterar Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet och vinnare av Harry Martinson-priset 2016, förhållandet mellan rymden och konsten med science fiction-forskaren och docenten i litteraturvetenskap Jerry Määttä. Elektronmusikern och tonsättaren Maria Horn gör en spelning där hennes elektroniska musik varvas med bilder hon hämtat från tidiga science fiction-filmer.

Presentatör och samtalsledare Caroline Elgh Klingborg. Hålls på svenska.

80/100kr. Gratis för medlemmar. Begränsat antal platser.

 

Köp biljett

 

Inte medlem? Bli medlem här! Du kan även bli medlem via konsthallens reception.

 

Foto Maria Horn: Katja Lindeberg