16 jun 2017

KONSTRESA TILL DOCUMENTA I KASSEL

Vi reser till Kassel 16-18 juni för att se årets stora konsthändelse, utställningen Documenta. Med på resan är producent Caroline Elgh Klingborg och Thérèse Dyhlèn från Bonniers Konsthall. OBS detta är en resa för Bonniers Konsthalls medlemmar.

Documenta anordnas var femte år i Kassel, Tyskland och visar samtida konst från hela världen. Utställningen grundades 1955 av konstnären och professorn Arnold Bode som ville lyfta fram den konst som nazisterna hade benämnt Entartete Kunst, degenererad konst, och visade då verk från 20- och 30-talen av konstnärer som Kandinsky, Picasso och Nolde. De första utställningarna visade främst konst från Europa och USA men med åren har konst från övriga delar av världen tagit plats. Documenta tar pulsen på det senaste inom samtidskonsten och räknas idag som en av de viktigaste utställningarna i världen. Årets utställning är den 14:e och har arbetsnamnet Learning from Athens.

På resan blir du guidad av utställningsproducent Caroline Elgh Klingborg från Bonniers Konsthall som kommer att visa dig det bästa ur det digra utbudet på Documenta. Med på resan är även Thérèse Dyhlén från Bonniers Konsthall. Vi kommer bland annat att gå en konstvandring i den vackra barockparken Staatspark Karlsaue där några av utställningens verk visas. I centrum för utställningarna står byggnaden Fridericianum som varit offentlig utställningslokal för konst sedan den invigdes 1779.

Konstnärlig chef för årets utställning är den polska curatorn Adam Szymczyk som tidigare bland annat varit chef för Kunsthalle Basel i Schweiz. Documenta i Kassel öppnar den 10 juni och har öppet fram till den 15 september.

Boka resan till Kassel

 

Läs mer och boka din resa via vår samarbetspartner Lotus Travel! 

Inte medlem? Bli medlem här! Du kan även bli medlem via konsthallens reception.


PS.Det finns fortfarande platser kvar till resan till Venedig.
Boka resan till Venedig här!

Foto: Documenta Archiv, Ryszard Kasiewicz